Как да изберем най-добрия кредитен консултант

Кредитният консултант е независим съветник, който помага на хората да разберат своя кредитен рейтинг, да наблюдават и поправят кредита си и да се справят с други финансови пречки. Той не е същият като кредитния консултант, който е различна услуга, предлагана безплатно от сертифицирани агенции с нестопанска цел. Консултантът ще ви струва пари и трябва да сте предпазливи, преди да го наемете. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете подходящия консултант за вашите нужди.

Какво представляват кредитните консултанти?

Кредитните консултанти помагат на хора, които имат проблеми с дълговете си. Кредитното консултиране е доброволен процес, при който работите със сертифициран кредитен консултант, за да създадете план за погасяване на дълговете и да избегнете просрочване на задълженията си. Кредитните консултанти работят с хора, които не могат да си позволят да изплатят дълговете си сега, но които вярват, че ще могат да изплатят парите в бъдеще.

Как помагат кредитните консултанти?

Кредитният консултант ще ви помогне да разберете и управлявате кредитния си рейтинг, включително как се изчислява и как можете да го подобрите. Кредитният консултант също така ще ви помогне да разберете възможностите за погасяване на дълговете си и как да създадете план за избягване или бързо погасяване на дълговете си. Той може да ви помогне да разберете дали и как можете да използвате възможностите за погасяване на дългове, които са на разположение на военнослужещите, и може да ви помогне да намерите решения за погасяване на дългове, които да отговарят на вашия бюджет.

Какво трябва да знаете, когато работите с кредитен консултант

Ако работите с кредитен консултант, трябва да знаете няколко неща. Първо, кредитните консултанти не са длъжни да ви помагат безплатно. Без значение какво пише на уебсайта на компанията, трябва да очаквате да платите за услугите, които получавате. Второ, консултантът, с когото работите, може да успее да преговаря с кредиторите ви за по-ниско плащане. Макар че това може да е полезно в краткосрочен план, в дългосрочен план може да има отрицателно въздействие върху кредитния ви рейтинг. И накрая, имате право да прекратите отношенията с вашия консултант по всяко време.

 

Публикувано в Blog. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>