Рокли за дами със стил

За какво да внимаваме при покупка на рокля

Кройката на роклята е от значение. Независимо дали избирате коктейлна или официална рокля, материята и дизайнът определят как роклята ще изглежда и ще се усеща върху тялото ви. В зависимост от кройката на роклята, която искате, може да искате да разгледате различни материи. - Тъкани. Видът на тъканта, използвана за изработката на роклята, ще определи нейното тегло, текстура, непрозрачност и разтегливост. Леките материи като шифон, тафта и сатен са подходящи за официални рокли, докато памукът и ленът са подходящи за ежедневни и полуежедневни събития.

-Подплата. Ако материята, използвана за роклята, е прозрачна, тя вероятно ще има подплата отдолу, за да се предотврати излагането на носещия я на показ. В зависимост от случая и стила на роклята подплатата може да бъде изработена от различни материи, отколкото самата рокля

 Кога и къде да носите рокля

- Коктейлни партита. Ако ще посещавате вечери след работа, вероятно ще искате да носите нещо по-небрежно. Можете да се справите и с къса коктейлна рокля, но ако искате тоалетът да е малко по-разголен, опитайте да съчетаете дълга пола с топ с изрязани дрехи.

- Полуофициални събития. Ако отивате на сватба или друго полуофициално социално събитие, ще искате да облечете рокля, която е достатъчно небрежна, за да се чувствате удобно, но все пак изглежда достатъчно добре за случая.

- Официални събития. Ако ще посещавате галавечери или награждаване с черна вратовръзка, ще искате да облечете дълга официална рокля, която е красива, елегантна и изискана.

 Съвети за намиране на подходящата за вас дължина на ръкава

- Къси ръкави. Те са най-подходящи за тези, които искат да покажат ръцете и краката си, но не искат да са без ръкави. Късите ръкави са чудесни и за топлото време!

- Три четвърти ръкави. Това е идеалното средно положение между късите и дългите ръкави. Показва малко кожа, но все пак осигурява топлина.

- Дълги ръкави. Те са чудесни за тези, които имат чувствителна кожа или не обичат да показват ръцете си. Те също така са чудесен вариант за по-студено време.

Публикувано в Blog. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>