Кои са най-важните черти при избора на професионален блендер?

Кухненското оборудване се състои от десетки уреди, всеки от които идва със свои собствени характеристики и функционалности. Не всяка от чертите обаче е от най-важните. Някои от тях носят далеч по-голямо значение от други. В днешната статия ще обсъдим характеристиките на избора на професионален блендер, които са най-важни за подбора на правилния продукт.

 

Мощност

Професионалните блендери идват при крайния потребител с мощни двигатели. Целта им е да успяват да се справят и с най-упоритите видове храни. Освен това, колкото са по-силни, толкова по-хомогенна е получената смес. При професионалните уреди от типа на блендерите, обаче, имаме няколко основни диапазони на мощност:

 

l  1/2 конски сили – за нисък капацитет на употреба

l  1/2-2 конски сили – за по-умерено натоварване

l  2 конски сили – с този тип двигател можете да приготвяте напълно спокойно дори по сто порции дневно

l  3 1/2 конски сили – с този двигател ще можете да приготвяте дори и над 100 порции дневно.

 

Капацитет

Капацитетът на всеки блендер също е различен. Той също ще е в пряка зависимост с обема натоварване, който прогнозирате дневно. За ниско натоварване изберете малък капацитет. За високо натоварване, обаче, ще ви е нужен значително по-голям. Освен това с по-голям капацитет можете да приготвяте няколко порции от едно и също ястие едновременно.

 

Дълготрайност

Това е още една характеристика, която се приема за изключително важна за професионалните блендери. Най-добрите продукти са онези, приготвени за голямо натоварване, които са изградени от най-високия клас материали на пазара. Търсете солиден модел, който е стабилен и изработен от отлични материали със съвременни технологии, като се доверявате предимно на доказалите се доставчици на световни марки.

 

Лесно почистване

Ако на служителите ви им е трудно да почистят продукта, тяхната ефикасност значително намалява. Освен това трудното почистване означава по-високи разходи и, евентуално, дори рискове за здравето. Съответно, търсете уредите, които са изработени така, че да могат да бъдат почиствани и поддържани лесно, удобно и ефикасно. Особено валидно е това, ако натоварването ви е високо и времето за почистване е значително по-ниско.

 

Материал

Не гледайте, обаче, само материалът на корпуса. Също обърнете внимание от какво са произведени остриетата. Онези от неръждаема стомана са особено добри, но има и други материали, които заслужават да им дадете шанс. Освен това прегледайте и материала на капака. Той обикновено е от поливъглеродно (поликарбонно) стъкло или неръждаема стомана. И двете са отлични варианти за блендера, но съобразете подбора си с нуждите на ресторанта си. Освен това вижте дали капакът има дръжки, които биха помогнали на готвачите, като ги улеснят в приготвянето на храната.

 

Цена

На последно място (подчертаваме тази част), обмислете цената. Ако ще купувате само и единствено блендер, тъй като е дошло време за промяна, то тогава можете да се ширите напълно спокойно с нея. Но ако оборудвате от нулата нов ресторант, цената също играе значителна роля. Тъй като трябва да вземете качествени продукти от всеки вид, то тяхната цена в крайна сметка ще се натрупа. Затова огледайте диапазона на цената на пазара, преценете колко можете да платите за всеки вид уред и след това разгледайте моделите от този ценови диапазон и проверете дали качеството и характеристиките им са приемливи и достатъчни.

Публикувано в Blog. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>