Музиката за децата

Силата на музиката и свиренето на музикален инструмент е толкова мощна, че може да мотивира децата:

За подобрение на мозъчната функция: музикалните инструменти обикновено се свирят с поне 2 ръце, в случай на други инструменти като барабани или пиано , те също се свирят с крака. Използвайки двата крайника, ние караме двете полукълба на нашия мозък да работят, дясното и лявото, създавайки нови връзки между нашето тяло и нашите мисли; защото музиката не само се чете, превежда и изпълнява, но се усеща както във вибрациите, така и в сърцето.

За да бъдете успешни в училище: Изучаването на музикален инструмент ви позволява да развиете множество начини на мислене и учене в същата степен като математиката или химията, защото те са пряко свързани с решаването на проблеми, дисциплината, работата в екип и дори повече, в творческите умения, себеизразяване и критично мислене.

За подобряване на езика и изучаване на езици: Въпреки че музиката помага за правилното произношение на буквата, тя е много добра стратегия за подобряване на дикцията при децата и в този глобализиран свят е добре да прибягвате и до някои песни на английски, португалски или френски и по този начин те ще свикнат да откриват своите музикални хоризонти.

За създаване на нови приятели: Свиренето на инструмент е друга възможност, особено когато става въпрос за общуване. Музикантът е винаги добре дошъл, а музиката е единственият универсален език, който помага за личната и професионална подготовка на децата.

За упражняване на сетивата ви: Допирът, слухът и зрението са основните, които участват при правенето на музика. Едни от най-дидактичните инструменти, които се препоръчват, са арфата , цигулката и металофонът .

Да подобрят самочувствието си: Правилно преподаваното музикално образование помага на децата в риск да напредват по-лесно, да бъдат издръжливи и да се развиват напълно въпреки трудностите.

За повече усмивки: Музиката има способността да буди усмивки. Ние насърчаваме децата да свирят на инструмент, дейност, която върви ръка за ръка с обучението им.

 

Публикувано в Blog. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>