Защо възглавниците за сън са важни?

Един от основните проблеми при използването на възглавницата е болката. Ако вратът ви е наклонен във всяка посока за дълъг период от време, ще изпитате дискомфорт. Ако спите настрани, ще ви е необходима по-висока, по-твърда възглавница, за да не накланяте главата си надолу. Обратното се случва при тези, които спят по корем или по гръб. Те ще искат по-тънки, по-меки възглавници, които не принуждават вратовете им да се огъват нагоре. Ако не можете да намерите възглавница с правилната височина за вашето тяло, вие ще понесете последствията. Ще започне с дискомфорт и скованост във врата и раменете. Ако обаче проблемът не бъде разрешен, той бързо ще се превърне в болка.

 Внимавайте с кожата!

Качеството на материалите, които ни докосват, силно влияе върху нашето здраве и благополучие. Калъфките за възглавници с твърди тъкани вече са идентифицирани от експерти като отговорни за много голям брой случаи на акне при възрастни. Това акне се причинява от триене и може да бъде коригирано просто като смените калъфката на възглавницата с качествена алтернатива, изработена от меки материали.

Нарушение на съня

Пълноценният сън, в нужните часове е ключов за доброто здраве. Също така и какво влияние оказва спалното бельо в този процес. Но не забравяйте важността на възглавницата. Ако забележите, че възглавницата ви постоянно се върти или мести, може да имате проблем.

 Изберете подходящия материал за вас 

Възглавниците не винаги са направени от едни и същи материали. Перата са често срещан вариант, независимо дали са естествени или синтетични, те я правят много мека и гладка. Вълната и памукът също са естествени материали, естествено хипоалергенни и доста твърди. Те вероятно ще бъдат добър вариант, ако искате здрава възглавница. Мемори пяната стана много разпространена напоследък, тъй като се приспособява към тялото ви. Това обаче е материал, който абсорбира топлината, което може да се окаже лош избор през летните месеци.

Независимо от вашия избор обаче, винаги трябва да имате предвид калъфката за възглавница. Дори най-тънката и идеална възглавница на пазара ще бъде неудобна и ще създаде проблеми, ако не е защитена с качествена калъфка.   

Публикувано в Blog. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>