Как да монтираме гипсокартон, ако имаме комин

Повечето хора знаят какво е предимството да имат вътрешна изолация. За качествата на гипсокартона се знае много. Но ефекта може да се засили с полагане на каменна вата между него и стената. Това е още едно от предимствата на гипсокартона – има пролука. Тази вата изолира идеално шума и студа. Тя не гори и не старее. Гипсът, от друга страна, е може би най-известният строителен материал. Той е абсолютно безвреден, в него няма забранени съставки. Както и каменната вата, повечето материали от гипс са огнеупорни.

Ако имате комин в къщи, може би се чудите как да поставите гипсокартон върху него. Важно е да знаете, че това не става по стандартния начин – с метални профили. Просто защото не бива да дупчите комина. За целта ще трябва да залепите листовете гипсокартон. Това става с така наречената суха мазилка, която се нанася на топки. Първо грундирате стената за по-добро сцепление. Най-добре ще е да използвате пожароустойчив гипсокартон, който съдържа специални стъклофибърни нишки. С тях картона се запазва, ако възникне пожар.

Нивелацията на така залепения гипсокартон става в реално време. Използвайте лепилото, докато още е меко. Започвате лепенето на плоскости отдолу нагоре. Слагате ги една над друга, всяка следваща се нивелира спрямо предходната. Опитайте се да не притискате много плоскостите към стената, защото много трудно ще ги отлепите.

Може да има места, където са се образували по-големи дупки и празнини. На тях може да сложите допълнителни парчета гипсокартон. Така че първо ги залепвате и отгоре слагате оразмерена плоча. Самия отвор се изрязва след като сте фиксирали листа гипсокартон.

Когато приключите с комина, най-вероятно ще искате да облепите и стените около него. В най-добрия случай, те ще бъдат прави и ще се възползвате от процедурата по лепене на плоскостите. Тук начина е същият, както при този, който споменахме. Просто гледайте топките с разтвор да са разположени на 20 сантиметра разстояние една от друга.

Източник: Ремонтира.бг

Публикувано в Blog. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>