Чести неизправности на пералните машини

Не източвавода

Запушена тръба или филтър за оттичане на вода. При електронно управление управляващият модул може да се повреди и сигналът от платката не отива към двигателя на помпата – водата не се източва. При механично управление програмната система може да е дефектна.
Възможна е повреда на превключвателя за налягане, това е воден сензор. Ако не успее, той не записва колко вода е останало в шайбата. Неизправност на помпата.

Барабанът не се върти

В тази ситуация са възможни няколко опции. Задвижващият ремък е паднал или счупен или има проблем с двигателя. Ако вашата перална машина има директно задвижване, тогава в този случай е възможна само втората опция. В такава ситуация си струва да се свържете с майстор за по-точна диагноза на неизправността и нейното отстраняване.

Барабанът е заседнал по време на работа

Причините могат да бъдат: Монети, бутони и други дребни неща, хванати в процепа между резервоара и барабана, може също да има проблеми с намотките на двигателя или с лагера.

Ако имате пералня с горно зареждане, това може да се дължи на отварянето на капаците на барабана (в този случай е необходима намеса от специалист).

Няма зададена вода

Вариантите са доста разнообразни. На първо място, трябва да проверите дали кранът за подаване на вода е отворен. И също така, има ли водопровод в тръбите. Алтернативно, филтърът може да е запушен. Ако проблемът не е свързан с водопровода, съветваме ви да се свържете със специалист за подробна диагностика и ремонт на пералната машина.

Барабанът гърми, докато се върти

Ако многократно се чува необичаен звук, има голяма вероятност да се открие неизправност в лагера. Възможно е също така джобовете на дрехите да не са били проверени при зареждане на прането. В края на измиването проверете барабана за чужди предмети (ключове, монети).

Пералнята не загрява водата

Ако тази неизправност бъде открита, проверете правилността на зададения режим на пране. Ако режимът е зададен правилно и машината мие при ниска температура. В този случай си струва да се обадите на сервиза, термостатът или нагревателният елемент може да се повредят.

Течове на пералнята

В зависимост от мястото, където се получава изтичането, може да има различни причини. Ако има теч отстрани на задния панел, на първо място си струва да се провери плътността на връзката на маркучите за водоснабдяване и източване.
Източник: https://vladives.bg/

Публикувано в Blog. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>