Често забравяни разходи за сватба

Ако сте започнали активно да се занимавате с организирането на собствената си сватба, тогава за вас няма да е тайна, че сватбата е доста скъпо събитие.

Ако нямате дядо в Америка, който ви е оставил в наследство, тогава, най-вероятно, вие цените и цените всяка статия от вашия сватбен бюджет, надявайки се, че той вече няма да порасне и зрее.

Убедени сме, че да бъдем финансово отговорни е изключително важно и днес ще ви напомним за сватбените разходи, които често се забравят при планирането на бюджета, за да помогнете на всички младоженци и булки, които се грижат за извлечения от банкови сметки.

Често забравени разходи за сватба

Багаж и полет

Повечето двойки, които планират да имат сватба в чужбина, пътуват до мястото с насипен багаж. Да, роклята на булката често е обемно облекло, което изисква специално боравене по пътя.

За да не получите неприятни изненади на летището, предварително се консултирайте с вашата авиокомпания какви са техните условия за превоз на „специален“ багаж (сватбена рокля в случай) и дали се налагат допълнителни такси.

Най-добрият сватбен фотограф в София

Също така, когато купувате билети, трябва да обърнете внимание дали багажът е включен в цената му или не. Повечето европейски авиокомпании (включително CSA, Czech Airlines) трябва да заплащат допълнителен багаж.

Аксесоари за сватба

В допълнение към основните разходи за сватбени рокли, не забравяйте, че не можете да направите без аксесоари. И ако обувките и обувките са очевидни, тогава, например, бельо, бижута за коса, папийонка, ръкавели и дори чорапи могат да се изгубят, като дребни дреболии.

Това обаче изобщо не е вярно, а разходите за бельо, чорапи и др. Са подходящи за сватбена рокля може да се окаже непредвидимо големи бюджетни позиции.

Ако сватбата ви ще се проведе в центъра на София или планирате да дойдете там за фотосесия, не забравяйте да включите обувки с ниски токчета или платформа в списъка с необходимите артикули. Те ще ви спестят от изтощаващи павета, а краката ви – от болезнени усещания и мазоли.

Държавни задължения и церемония

Ако работите с отговорен организатор на сватби, всички държавни такси, които чешката служба за регистрация изисква да плати, вече са включени от вашия изпълнител в пакета от услуги за организиране на вашата сватба в Пловдив.

Същото се отнася и за допълнителни подробности по време на церемонията, за които се заплаща специална такса (шампанско, музика на живо).

Също така тези точки обикновено се предписват от организаторите в договора. Въпреки това, за да избегнете нееднозначните моменти, обърнете специално внимание на този артикул и се уверете, че от мястото на церемонията няма да се изискват непредвидени допълнителни такси.

Разходи за оборудване

Увлечени, като планират красив сватбен декор, булки и младоженци често забравят за техническата страна на провеждането на красива сватба. В чешките дворци и замъци, както и в ресторантите, често е необходимо допълнително осветление и озвучаване, за да могат гостите и изпълнителите да се чувстват удобно на сватбата.

Ако например искате да покажете снимки или клипове, след това се погрижете предварително за монитор или платно за показване, те не са задължително налични на мястото на сватбата и може да се наложи да бъдат отдадени под наем.

Същото важи и за допълнителна светлина за фотографите или за дрон с камера за видеооператори. Говорете предварително за вашите изисквания и уточнете какви технически аспекти ще изискват тяхното изпълнение и най-важното какви финансови инжекции.

Допълнителни часове

Планирането и логистиката на сватбата могат да бъдат изчислени перфектно, но е абсолютно невъзможно да се предвиди човешкият фактор. Може да се случи така, че да харесате толкова много снимката или видео разходката в София, че искате да я продължите още час-два.

Или решите да се срещнете сватбения си фотограф през нощта, за да направите романтична фотосесия на лунната светлина. Също така, сватбеното ви тържество може да се изтегли неочаквано и искате DJ-ът да поддържа дансинга в подходящо настроение за известно време.

С една дума, преговаряйки с изпълнители, уточнете колко ще струва допълнителният час от тяхната работа и създайте съответната позиция в сватбения бюджет. Така ще бъдете възможно най-готови да направите възможни промени и нищо няма да ви попречи да се зарадвате искрено и искрено на вашата красива почивка.

Публикувано в Blog. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>