Помогнете на себе си със смяна на щранговете


За ремонта, включващ смяна на общите хоризонтални и вертикални тръби се изписаха много статии и ще продължават да се пишат докато този проблем не бъде разрешен във вска една стара жилищна сграда. Проблемите във всяка една от битовите системи се дължат на старите корозирали метални тръби.

Корозията е причина за влошеното качество на водата и проблемите в канализационния щранг. Видимите шупли по тръбите са реална опасност за наводнение, което ще ви донесе много парични разходи и разправии със съседите. За решаване на тези проблеми е нужна смяна на щранговете. Това е лесен ремонт, ако го поверите на фирма за ВиК услуги. Разбира се, това трябва да е фирма, доказала се в този бранш. Не се доверявайте на вашия съсед водопроводчик, защото работата по отстраняването на корозиралите тръби е трудна и отговорна.

Този ремонт, свързан със смяна на щрангове, е нужен за цялата кооперация, но дори да го направите само в собствения апартамент, той трябва да се направи от професионалист. В този случай е още по-сложно, защото е необходима правилна и качествена връзка на вашите нови тръби със старите на съседите.

Предлагам да говорим за смяна на щранговете от абонатната до последния етаж. За направата на тази смяна е нужно преди всичко съгласието на всеки собственик на жилище във входа, защото щранговете са обща собственост и всяка услуга се заплаща общо. Потърсете в интернет фирма за ВиК услуги и разгледайте предложенията им. Добрите професионалисти имат и добре разработени сайтове с данни за фирмата, цените и услугите, включени в тях. Добре е да се спрете на фирма, която не само ще ви направи ремонта, ще почисти всички отпадаци, но ще ви даде и достатъчна гаранция.

Използването на полипропиленови тръби за смяна на щранговете улеснява работата, но и гарантира дълъг срок на ползването им, защото те не корозират. На всеки е ясно, че проблемите при ползване на метални тръби се дължат на корозията. Натрупаната ръжда във вътрешността на тръбите създава затруднение за движението на водата, влошава нейното качество. Образуването на шупли по тръбите също се дължи на корозията. Тръбите от полипропилен са с гладка вътрешна и външна повърхност, което на позволява задържае на отпадъци.

Публикувано в Blog. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>