Как да се изберат вътрешни щори

За всички прозорци – нестандартни форми, необикновени размери, големи или малки, също се изработват вътрешни щори по поръчка. Така вие винаги ще намерите така нужната ви защита от слънчевите лъчи. Има конструкции за наклонени и даже за хоризонтални рамки. Възможно е да се поставят слънцезащитни конструкции на остъклени тераси, балкони, зимни градини.

Щора с пластмасови ламели се ползва за много и различни видове прозорци, защото лесно се регулира ъгъла на наклона на ламелите. Платното пропуска 50 – 80 % от слънчевата светлина в зависимост от направената регулировка на наклона, съобразена със сезона, времето през денонощието. Ако си поръчате вътрешни щори за пластмасови прозорци с автоматично управление, то тогава почти няма да се ангажирате с тяхната работа. За всяко помещение ще бъде осигурен постоянен комфорт с минимален разход на електроенергия. Системата получава информация от датчика за светлината (светлинни сензори). При определени условия системата може да бъде програмирана на денонощен и годишен режим.

Ламелите са с различна широчина, а дължината е неограничена. Размерите на платното могат да достигат до 4 на 6 метра. Електродвигател с подходяща мощност с лекоата се справя с масивните платна. Движението на ламелите се извършва по водача или специално въже.

Текстилните вътрешни щори са по-евтини от пластмасовите и алуминиевите. Те имат различни варианти на дизайнерско оформяне. Клиентът може да си избере плътност и прозрачност на тъканта, цвят. Особен интерес представляват тези с красиви картини и тематични декорации. Цветната тъкан запазва свежестта си след измиване, а за обикновеното почистване е достатъчно само да се обере праха. За влажните помещения са необходими конструкции от специален материал, обработен против гъбички. Управлението им също може да се автоматизира. Текстилите изделия се препоръчат за гостна, детска, спалня.

Вътрешните щори се предпочитат и за възможността да се допълни дизайна на помещението. Красивите предложения на различните видове конструкции са много разнообразни. Няма как да не се забележат римски, роло, японски, хоризонтални или плесе щорите. Всеки един вид се отличава със своята прелест и възможност да се впише в конкретния интериор на помещението. Всички те подобряват вида и украсата на стаята, предпазват от външни любопитни погледи, защитават от слънчевите лъчи. Така вие имате възможност да си харесате най-подходящите за вашите нужди вътрешни щори.

Публикувано в Blog. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>