Необходимите пробиотици за чревната микрофлора


Днес продуктите, които формират правилната среда за функционирането на микрофлората, запълват рафтовете на магазините за хранителни добавки и аптеките. Сега можете да получите пробиотици за поддържане нормалната микрофлора на червата не само в лекарствата, но и в храната.

Производителите на хранителни продукти – от млечни продукти до сладкарски изделия, добавят към състава им различни микроорганизми, които спомагат за подобряване на състоянието на човешкото здраве, което абсолютно не е вредно. Списъкът с различни лекарства за подобряване на състоянието на тялото е просто огромен, но дали всички тези продукти са безопасни? В нашата статия можете да се запознаете с информация за това как пребиотиците и пробиотиците влияят на човешкото тяло, какви са тези добавки, как се класифицират и как най-добре да изберате пробиотични продукти за себе си.

Пробиотиците са био продукти, които съдържат живи полезни бактерии, комбинирани от различни щамове. Всеки един от щамовете има различно влияние и за това е необходимо да се избере най-подходящия пробиотик за конкретния проблем. Това, естествено, може да се определи най-точно от лекуващия лекар. Те са необходими на човешкото тяло, защото изпълняват много важни функции, по-специално подобряват състоянието на чревната микрофлора. Трябва да се отбележи, че имунната система на човека зависи от състоянието на микрофлората на тялото, която ви предпазва от инфекциозни заболявания и успешно се бори с различни видове заболявания.

Имат свойства да повишат ефективността на имунната система; да регенерират антитела в кръвоносната система; осигуряват защита срещу инфекциозни инфекции; предпазват от негативните ефекти на храносмилането и подобряват лигавицата на червата. Те се приемат при диария или запек, при простудни заболявания и инфекции и задължително при употреба на антибиотици. Целта е тези живи бактерии да попаднат в червата за да подтиснат развитието на патогенните микроозрганизми и да осигурят условия за развитие на полезната микрофлора.

За осигуряване на условия за развитие и размножаване на полезните бактерии пробиотик се комбинира с пребиотик в така наречения синбиотик. Пребиотика променя и рН на средата в полза на полезните бактерии. Пробиотиците нормализират работата на стомашно-чревния тракт и възстановяват микроелементите в стомашната лигавица. Именно тези био препарати могат напълно да променят състоянието на микрофлората на червата и да осигурят нормална работа на стомашно-чревния тракт.

Публикувано в Blog. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>