Има ли смисъл от професионален домоуправител


Ако се вгледаме в проблемите на много жилищни блокове и кооперации, то със сигурност ще стигнем до извода, че има смисъл от професионален домоуправител. За никого не е тайна, че голяма част от живущите хора в жилищните сгради изпитват трудност с избора на добри домоуправители, които да поемат отговорност за всичко това, което се случва във входовете.

За едни изборът на професионален домоуправител е приоритет, но за други това е просто поредната глезотия, която може да бъде пропусната. Каква е истината е отделен въпрос, тъй като все още нямаме реална почва за сравнение. Позицията професионален домоуправител е нова в България и малцина са тези, които са се възползвали от нея по свое собствено желание.

Истината е, че малко домакинства биха отделели пари, за да поверят управлението на етажната собственост на професионалист, вместо да излъчат кандидат от входа си. В определени случаи обаче свободно избраните домоуправители не вършат работа и се налага да се пристъпи към избор на специалист, който познава законите и ги прилага добре.

В никакъв случай не трябва да си правите илюзии, че изборът на домоуправител е лесен. От ключово значение е да потърсите алтернатива, ако искате да внесете спокойствие в редиците на вашия вход и всички живущи в него. Бъдете спокойни, защото таксата за наем на професионален домоуправител, не е толкова висока, че да не можете да си я позволите.

Смисълът от използване на професионален домоуправител се свързва с неговата грамотност и познания. С други думи това е човек, който познава Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС), свикването на Общо събрание (ОС) и всички останали нормативи. Ако има проблем с живеенето ви на дадения адрес, то той ще бъде разрешен бързо и адекватно.

В заключение
Този път не искаме да даваме заключение по темата. Това е така, защото сме сигурни, че и сами можете да си го направите на база всичко, което написахме в тази статия. Разбира се, ако имате някакво друго мнение, то винаги можете да го споделите, за да се чувствате по-добре. На този етап ви желаем безоблачно бъдеще с или без намесата на професионално управление.

Публикувано в Blog. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>